Nemate više ideju što pripremiti za doručak? Danas donosimo slasne, zobene pločice koje će oduševiti svako nepce. Voćne pločice su punjene ukusnim Dida Boža ekstra džemom od jagode, ići će odlično uz čašu mlijeka ili jogurta. Naša Jovana je prava majstorica za ukusne recepte pa ga svakako isprobajte.
Zobene pločice s džemom od jagoda
SASTOJCI:
75 g zobenih pahuljica
75 g integralnog pšeničnog brašna
80 g pšeničnog bijelog brašna
70 g smeđeg šećera
¼ žličice sode bikarbone
¼ žličice soli
¼ žličice cimeta
1 žličica limunove korice
170 g krem sira
56 g maslaca sobne temperature
1 žličica soka od limuna
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite četvrtastu tepsiju papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, brašno, šećer, sodu bikarbonu, sol, cimet i koricu limuna.
U zdjeli mikserom istucite krem sir i maslac dok ne postanu kremasti. Dodajte mješavinu suhih sastojaka i miješajte dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
Ostavite 1 šalicu tijesta za posip. Utisnite preostalo tijesto u pripremljenu posudu. Pecite dok se ne stegne i dok ne postane smeđe, oko 15- 20 minuta.
Sjedinite Dida Boža ekstra džem od jagode i sok od limuna i premažite vruću „koru“. Preostalo tijesto raspodijelite po pekmezu. Pecite dok preljev ne porumeni, još nekih 15- 20 minuta. Pustite da se potpuno ohladi a zatim narežite na ploške. U slast! :)
Comments