Kako uživati u manje kaloričnom slatkom grijehu?
Slatko i zdravo ? nije nemoguće...jako je moguće i jako je fino…
Džem od višnje i namaz od lješnjaka, kakaa i smokve bez glutena i laktoze – vaš ideal zdravlja, vaš slatki odabir...
Tekući sastojci:
1 šalica biljnog mlijeka
1 žličica jabučnog octa
3/4 šalice smeđeh šećera
1/3 šalice ulja (suncokretovo ili kokosovo)
1 žličica naribane tonke ili ekstrakta od vanilije
Dida Boža Figgy namaz od smokve, lješnjaka i kakaa
Suhi sastojci:
1 šalica glatkog brašna
1/3 šalice kakaa u prahu
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pečenje
Prstohvat soli
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
U prvu zdjelu pomiješajte sve tekuće sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke. Polagano ubacujte suhe sastojke u zdjelicu s tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ulijte smjesu u kalup za pečenje i pecite oko 25-30 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Svakako provjerite jeli biskvit pečen tako da štapić ili nož (drveni ili metalni) zabodete u tijesto. Ukoliko štapić, nož kada ga izvadite bude čist, Vaš biskvit je gotov.
Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Nakon što se biskvit ohladio, razrežite ga na pola i jednu polovicu premažite #DidaBoža džemom od višnje (u tankom sloju) i preko njega #Figgy namaz. Preklopite sa drugom polovicom i premažite rastopljenom #veganskom čokoladom ili nekom drugom čokoladom po želji.
Opmerkingen