Ovog mjeseca Dida Boža web shop ima akciju na sve eko džemove. Zato vam danas donosimo najmekaniju i najsočniju čokoladnu roladu s kupinama i Chantilly kremom. Recept za čokoladni rolat u kombinaciji s Dida Boža eko džemom od kupine donosi Biljana. Isprobajte ovaj ukusan desert u ovim proljetnim danima i pošaljite nam koju sliku kako je vama ispalo i je li vam ukusno! :)
ČOKOLADNI ROLAT S KUPINAMA I CHANTILLY KREMOM
SASTOJCI:
Rolat:
4 jaja
125 g šećera
75 g brašna
25 g nezaslađenog kakaa
Krema:
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
Dekoracija:
šećer u prahu
nezaslađeni kakao
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 C. Pleh za pečenje veličine pećnice obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite jaja i šećer te miksajte na pari dok smjesa ne utrostruči obujam i ne postane svijetlo žuta i pjenušava.
Maknite smjesu s pare te ju povremeno promiješajte dok se hladi. Prosijajte brašno i kakao.
U smjesu jaja dodajte brašno s kakaom te pažljivo miješajte špatulom dok smjesa ne bude jednolične tamne boje.
Usipajte u pleh za pečenje, poravnajte i pecite 10-12 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu biskvita ne izađe čista.
Vrući biskvit preokrenite na drugi papir za pečenje, pažljivo maknite papir na kojem se biskvit pekao pa zajedno s novim papirom zarolalajte u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije u čvrsti šlag.
Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, po potrebi odrežite krajeve da svi rubovi budu jednaki. Na biskvit namažite Dida Boža džem od kupine. Na džem namažite šlag kremu. Savijte biskvit u rolat.
Posipajte šećerom u prahu i nezaslađenim kakaom.
Comments