top of page

Čokoladni rolat s kupinama i Chantilly kremom

Ovog mjeseca Dida Boža web shop ima akciju na sve eko džemove. Zato vam danas donosimo najmekaniju i najsočniju čokoladnu roladu s kupinama i Chantilly kremom. Recept za čokoladni rolat u kombinaciji s Dida Boža eko džemom od kupine donosi Biljana. Isprobajte ovaj ukusan desert u ovim proljetnim danima i pošaljite nam koju sliku kako je vama ispalo i je li vam ukusno! :)


 

ČOKOLADNI ROLAT S KUPINAMA I CHANTILLY KREMOM



SASTOJCI:


Rolat:

4 jaja

125 g šećera

75 g brašna

25 g nezaslađenog kakaa


Krema:

200 ml slatkog vrhnja

1 žličica šećera u prahu

1 žlica ekstrakta vanilije


Dekoracija:

šećer u prahu

nezaslađeni kakao


PRIPREMA:

  • Zagrijte pećnicu na 180 C. Pleh za pečenje veličine pećnice obložite papirom za pečenje.

  • U posudu stavite jaja i šećer te miksajte na pari dok smjesa ne utrostruči obujam i ne postane svijetlo žuta i pjenušava.

  • Maknite smjesu s pare te ju povremeno promiješajte dok se hladi. Prosijajte brašno i kakao.

  • U smjesu jaja dodajte brašno s kakaom te pažljivo miješajte špatulom dok smjesa ne bude jednolične tamne boje.

  • Usipajte u pleh za pečenje, poravnajte i pecite 10-12 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu biskvita ne izađe čista.

  • Vrući biskvit preokrenite na drugi papir za pečenje, pažljivo maknite papir na kojem se biskvit pekao pa zajedno s novim papirom zarolalajte u rolat. Ostaviti da se ohladi.

  • Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije u čvrsti šlag.

  • Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, po potrebi odrežite krajeve da svi rubovi budu jednaki. Na biskvit namažite Dida Boža džem od kupine. Na džem namažite šlag kremu. Savijte biskvit u rolat.

  • Posipajte šećerom u prahu i nezaslađenim kakaom.










0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page