Čupava Kata s džemom smokve
- Džem
- Mar 1, 2021
- 1 min read
Sigurno ste pomislili tko je ta čupava Kata i zašto nju spominjemo u našem današnjem ukusnom receptu. E pa niste krivo pročitali, zaista se radi se o kolaču točnije čupavoj piti u narodnu nazvanom čupava Kata. Ovaj tradicionalan i jednostavan kolač pripremila je @tigerlilly47 na posve nov i neobičan način u kombinaciji s džemom od smokve.
Čupava pita s džemom od smokve
Recept za 4 - 6 osoba
Sastojci:
Tijesto:
3 žumnjaka
3 žlice šećera
15 dag maslaca
30 dag brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice mlijeka
Nadjev:
15 dag mljevenih oraha
20 dag šećera u prahu
Priprema :
U posudi pjenasto umutite žumanjke i šećer, dodajte na listiće narezani maslac i ostale sastojke, te umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Odmoreno tijesto razdjelite na tri jednaka dijela. Prva dva dijela razvaljajte na dimenziju lima za pečenje, a treći ostavite sa strane. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte mljeveni šećer i orahe, pa još jednom kratko sve izmješajte. Lim za pečenje namastite i pobrašnite, te na njega stavite prvo tijesto, premažite ga džemom od smokava, poklopite sa drugim tijestom, premažite snjegom od oraha, a na vrh naribajte treći preostali dio tijesta.
Pripremljeni kolač pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
U slast!
Commentaires