Za roladu smo svi čuli, ali osim slatkih rolada postoje i ukusne slane rolade. Danas vam donosimo šarenu roladu s Dida Boža domaćim ajvarom koju je pripremila Mila, a možete ju servirati gostima kao predjelo i sigurni smo da će tražiti repete i recept. Priprema je jednostavna, a sastojke mijenjati i iskoristiti sve koje imate tom trenu u svojoj kući.
ROLADA OD AJVARA
SASTOJCI:
Biskvit:
3 jaja
180 gr kiselog vrhnja
3 žlice Dida Boža domaćeg ajvara
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica soli
PRIPREMA BISKVITA:
Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Posebno izmiksajte žutanjke te im dodajte ostale sastojke.
Na kraju ručno dodajte bjelanjke te ih pažljivo izmiješajte.
Na protvan stavite pek papir te rasporedite smjesu. Korišten je protvan dimenzija 25x35 cm.
Roladu pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.
Kada se rolada ispeče dok je topla zarolajte ju u krpu i ostavite dok se ohladi.
Nadjev:
200 gr krem sira
100 gr nasjeckane šunke
2 žlice masnijeg kiselog vrhnja
Pola crvene paprike
5-6 kiselih krastavaca
Sol
Začini po želji
PRIPREMA NADJEVA:
Sitno izrežite krastavce, šunku i papriku.
Sve sastojke sjedinite, premažite preko biskvita i pažljivo zarolajte.
Ostaviti u frižideru da se rolada dobro ohladi. U slast!
コメント