U današnjem receptu vam donosimo neodoljivu kombinaciju hrskavog kruha i bogatog okusa Dida Boža ajvara - šarene bruskete. Ove ukusne zalogaje možete poslužiti kao predjelo, lagani obrok ili kao dodatak bilo kojem druženju. Sa svojim šarenim izgledom i divnom kombinacijom okusa, ove bruskete će zasigurno oduševiti vaše nepce i očarati vaše goste. Sami recept donosi nam naša draga Ana.
Šarene bruskete s ajvarom
SASTOJCI:
1 (250g) francuski kruh (baguette)
100 g cherry rajčica
80g kiselih krastavaca
100 g Dida Boža ajvara
100 g ocijeđenog kukuruza šećerca
1 sitnije nasjeckani mladi luk za dekoraciju
Malo nasjeckanog peršinovog lista za dekoraciju
Malo aceto balsamica u kremi za dekoraciju
PRIPREMA:
Svaku krišku kruha prethodno prepržite na tavi za bolju hrskavost.
Rajčice narežite na manje kockice. Kisele krastavce narežite na manje kockice.
Rajčice i kisele krastavce pomiješajte s Dida Boža ajvarom i kukuruzom šećercem. Jedan dio mladog luka nasjeckajte i zajedno s peršinovim listom dodajte mješavini s ajvarom, drugi dio stavite na vrh kao dekoraciju,
POSLUŽIVANJE:
Smjesu rasporedite na pečeni kruh, dodajte malo aceto balzamica kreme na vrh.
Comments