Sigurni smo kako su tortilje jelo koje većina gurmana voli, a mogu se praviti na različite načine s mljevenim messom, piletinom ili samo s povrćem. Osim što su ukusne zaista su jednostavne za pripremu. Recept za tortilje s pohanom piletinom u kombinaciji s Dida Boža domaćim ajvarom i povrćem donosi Gabrijela. Isprobajte ovaj ukusan i kvalitetan obrok pa nam javite vaše dojmove.
POVRTNE TORTILJE S PILETINOM I AJVAROM
SASTOJCI:
Piletina
300 g pilećeg filea
1-2 jaja (ovisno o veličini)
10 žlica krušnih mrvica
5 žlica brašna
20 g ribanog parmezana (opcionalno)
Začini (sol, papar, vegeta, crvena paprika)
6 pšeničnih tortilja
Povrće
Povrće po izboru (u ovom slučaju su zelena salata, rajčica, paprika, mrkva)
Umaci
Grčki jogurt (u koji samo treba umješati prstohvat soli i češnjaka u granulama)
PRIPREMA:
File isjecite na odreske debljine prsta te ih istucite kako bi se stanjili.
Posolite i popaprite odreske i uvaljajte ih u tri smjese.
Prvu smjesu čini brašno, drugu istučena cijela jaja s dodatkom parmezana (daje sočnost i bolji okus) te začinima po želji. Treća smjesa u koju je potrebno uvaljati piletinu su krušne mrvice.
Pecite u zagrijanom ulju (ulja bi trebalo biti dovoljno da piletina ne dotiče dno tave) 3-5 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri ( prepoznati ćete da je gotovo po rumenoj boji).
Kada je meso gotovo, prepecite tortilje sa svake strane na tavi za palačinke 10ak sekundi.
Na tortilju stavite žlicu do dvije začinjenog grčkog jogurta, zatim rasporedite povrće i meso isječeno na prutiće (može i u komadu, ali je lakše motanje tortilje kod prutića) te na vrh toga dodajte Dida Boža domaći ajvar ( Gabrijela je stavila 3-4 žlice, vi možete po vlastitom ukusu).
Tortilje zamotajte tako da prvo presavinete donju stranu, zatim bočne.
Možete ih poslužiti odmah ili ih zamotajte i ponesite na posao ili izlet. U slast!
Comments