Ako ste ljubitelj talijanske kuhinje Špageti Puttanesca će vas oboriti s nogu. Recept koje se brzo priprema, a ostaje još dugo u mislima, donosi naša Valentina. Za gurmane koji se ne boje velikih okusa! Kapari, inćuni i neizbježne masline ovaj puta u obliku Dida Boža namaza od crnih maslina. Umjesto šageta možete upotrijebiti i neku drugu tjesteninu po vašem odabiru.
ŠPAGETI PUTTANESCA SASTOJCI:
250g špageta
3 režnja češnjaka
6-7 fileta slanih inćuna
½ žličice čili pahuljica
100g crnih maslina
2-3 žlice maslinovog ulja
400g sjeckane rajčice/pelata iz konzerve
2 žlice kapara
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog bosiljka
sol, papar
PRIPREMA:
Špagete kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi dvije minute kraće nego što piše na uputama na pakiranju. *sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.
Češnjak nasjeckajte na listiće, inćune dobro usitnite, a masline preržite na pola.
Na ugrijanom maslinovom ulju dodajte češnjak, inćune i čili pahuljice.
Pržite oko minutu dok češnjak ne pusti svoju aromu te ulijte rajčicu. Kada zavrije, smanjite vatru i ubacite kapare, Dida Boža namaz od crnih maslina, nasjeckane masline i sušene začine. *po potrebi posolite i popaprite, ali pazite jer su inćuni sami po sebi slani. Sve zajedno kuhajte još par minuta.
Dodajte špagete, dobro promiješajte, i kuhajte još dvije minute. Po potrebi dodajte vode od kuhanja ako je umak pregust.
Poslužite dok je toplo. Dobar tek. :)
Comments