top of page

Žuta čarolija

Updated: Jun 24, 2022

Riječ palenta dolazi iz talijanskog jezika, a svi znamo da se radi o jelu od kukuruznog griza. Palentu, žgance ili puru možete jesti za doručak uz mlijeko ili jogurt, a neki ju vole kao prilog uz meso ili divljač. Naša draga tigerlilly47 iskombinirala je palentu s Dida Boža pekmezom od šljiva i uz dodatak limuna napravila pravu čaroliju okusa.







 

Kolač od palente i limuna s pekmezom od šljiva


SASTOJCI za 4-6 osoba:


  • 150 g palente

  • 130 g brašna

  • 90 g šećera

  • 3 jaja

  • 1 čaša jogurta

  • 3 žlice ulja

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 žlica ruma

  • 1 vanilin šećer

  • Naribana korica limuna

  • 6 žlica Dida Boža pekmeza od šljiva


PRIPREMA :


Jaja i obje vrste šećera (obični i vanilin) mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte im naribanu koricu limuna, rum, jogurt, ulje, a zatim i suhe sastojke. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Pripremite okrugli kalup za pečenje promjera 24 cm, premažite ga uljem ili maslacem i pospite sa malo brašna. Ulijte pripremljeno tijesto, pa žličicom rasporedite pekmez od šljiva. Čačkalicom prođite kroz pekmez i tijesto kako bi dobili male „zavijutke“. Gustina tijesta je takva da pekmez neće odmah propasti, nego će u toku pečenja polako utonuti u biskvit. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Dobar tek!




0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page